tisdag 5 januari 2010

Snorkallt - matte berättar

Idag är det snorkallt, ja alltså så kallt så att snoret fryser i näsan=)
De senaste tre veckorna har det varit riktigt vinterväder i Stockholm vilket hela familjen gillar. Dock finns det en av oss som sitter och gläffser vid dörren och vill ut, som när vi kommer ut kastar sig i snön, glider på ryggen, får snö i hela ansiktet och i öronen. Husse, är det så en vuxen man uppför sig???
Hahahha, nej det är inte Husse som beter sig så utan Svea. Snön är hennes bästa vän och idag när det var -16 grader och snoret fryser i näsan tycker jag att det börjar bli lite väl kallt. Men Svea skuttar som en tok i snön och tycker att livet är toppen.

Över jul gjorde vi en blixtvisit ner till Skåne och firade jul med Husses föräldrar. Det var najs!
Vi kommer att åka ner vecka 4 igen och hänga i Osby, så Annika vi hoppas att vi får komma förbi på en kopp kaffe=)

I övrigt så jobbar vi på med att få in lite vett i lilltjejen. Det är inte det lättaste=)
Hon är så söt på alla sätt och vis men att komma på inkallning vill hon inte riktigt så nu har vi anmält oss till en slyngelkurs på brukshundsklubben. Vi hoppas att det ger lite resultat=)
Men i övrigt är hon verkligen en helt underbar hund som gärna visar vad hon vill. Om det händer för lite kan vara säker på att hon kommer och buffar med nosen mot låret för att tala om att det är dags att hitta på något. Hur söt som hellst!
Hon har alltid ett leende på läpparna och varje morgon vaknar man av att man har 15 kg lapphund som pussar en över ansiktet. Då är det bara att njuta, för Svea är väldigt snål med pussar efter att vi vaknat=)

Hon har blivit en fena på att åka buss och sätter sig fint bredvid mig. Där charmar hon alla och det är väldigt ofta som folk har frågor om henne...och säger att hon är världens sötast hund. Det värmer!

Hoppas att ni alla får ett kanonår 2010!

//Matte

3 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Annika kommer tyvärr inte ut på internet, hennes dator krånglar.
    Men hon vet om att ni kommer till Skåne & ni är välkomna till henne på en kopp kaffe =)
    Sveas bror Matti & min Albin är oxå anmälda till slyngelkurs ;) Konstigt att våra lydiga små valpar förvandlats till tonårs-slynglar med knäck i lurarna =)
    Kram Lotta & Albin

    SvaraRadera
  2. Vilken tur Lotta att du håller koll på oss och medlar med Annika=)
    Det känns skönt att det inte bara är Svea som gör lite som hon vill utan att det är fler hundar som är "tillfälligt defekta"*hahah*

    SvaraRadera
  3. Det är så kul att läsa om vad lilla Svea hittar på. Men jag är så sugen på att se hur hon ser ut nu förtiden...lite foton kanske?*ber snällt*
    Hoppas jag får se en skymt av er vecka 4.
    God fortsättning!
    Anki, Rut & Kanel (Annikas granne)

    SvaraRadera